Middagstips - sunt og enkelt

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er verdens største fan av kylling. Vi har aldri spist mye kylling hjemme, og når det først var kylling på bordet så var det halvgammel, ihjelstekt kylling fra varmedisken fra samvirkerlagt på Melhus. Kyllingen var så tørr at det det gjorde vondt å tygge den. Derfor har ikke kylling blitt en vanesak for meg, dessverre. Noe som er litt trist, siden kyllingkjøtt er proppfullt av proteiner, mineraler og vitaminer. Heldigvis har jeg funnet meg en gubbis som er over gjennomsnittet opptatt av å spise sunt, så nå er det kyllingmiddag ukentlig.

Du trenger:
kyllingfilet
Søtpotet
Gulrot
Basilikumpurre
Seranoskinke
Salt/pepper
Salat

I tillegg bruke jeg en pose med ferdigsaus (fyfy!) fordi jeg hadde så dårlig tid. Man trenger i grunn ikke saus til denne retten, men jeg lagde den som middag til mine foreldre og pappa mener at en middag uten saus er meningsløs. Derav sausen :) Du kan også putte hvitløk, fetaost eller annet snadder i kyllingfiletene om du liker det bedre. Soltørkede tomater og hvitløk er også veldig godt!
 


Smell ovnen på 180* og sett inn grønnsakene tidligere enn kyllingfiletene. Alimuniumsfolie, masse olivenolje med salt, pepper og hvitløk. Samt søtpoteter og gulrot. 

 Mens grønnsakene godgjør seg i ovnen forbereder du kyllingfiletene. Skjer en stripe i midten av filetene, og fyll de med det du synes er snadder. Jeg brukte basilikumpurre, men du kan bruke hva som helst som får munnen din til å gå i vann.Surr deretter seranoskinke rundt filetene.Putt filetene sammen med grønnsakene, og sett de tilbake i ovnen. Fortsatt på 180*C. De skal nå godgjøre seg i ca 20 minutter.VEL BEKOMME! :-)


#middagstips #matprat #kokkelering #mat #middag #sunt #godt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MARI

MARI

22, Melhus

Jeg er en livsglad og kreativ trønderbart med glimt i øyet og mark i ræva. Bor i Australia med min fantastiske kjæreste, Steven. Her tar jeg en bachelor i marketing and management. Er ellers glad i trening, latter, håndarbeid, reising, matlaging, familie og venner. -"Ikke se deg tilbake om det ikke er for å lære, livet er en klatretur, og utsikten er fantastisk! "-

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits