Street photography

Hei dere.

Som jeg nevner til stadighet, så går tiden så utrolig raskt her down under. Den tiden jeg har til overs etter å ha studert til hjernen min er utmattet (noe som skjer ganke fort, fordi språkbarrierene sliten ut min stakkars trønderhjerne) bruker jeg til å være sosial eller lage mat. Derfor blir det lite bloggen. Og ingen tvtitting. Jeg sluttet å se på tv rundt den tiden "Huset med det rare i" ikke lengre var på luften, mne jeg vet at mange av mine flotte, venner fra skandinavia som også studerer her i Australia nyter å se på tv. Jeg skjønner ikke at de har tid. En kompis av meg fortalte at han var så utrolig lykkelig fordi alle hans yndlingsserier var på lufta igjen. Og jeg bare: hvor får du tiden din ifra? Er det bare jeg som strever livskiten ut av meg for å bestå i alle fag? Det føles seriøst sånn ut. Romkameraten min var nettopp på en toukers biltur, og nå skal hun på en ukestur til Bali. Mens jeg sitter her med huet i bøkerne og google translate som nærmeste venn. Oh well.

Jeg satt ikke med hue i bøkerne på lørdag, da. På lørdag var jeg nemlig på et fotokurs, for første gang i mitt liv. Perth International arrangerte et lynkurs i street photography, og det var utrolig inspirerende. For de som vet like lite om fotografering som meg, så er street photography en gren innen fotokunst som handler om å fange øyeblikk mennesker har på gatene. Det skal være rått og ærlig, ikke oppstilt eller tilgjort. Having that said, så kreves det timing og et øye for linjer og rammer for å få til "det perfekte" bildet. Bildet under er et eksempel på et ufattelig bra street photo, og som dere ser så har det alt med ramme og timing og gjøre. Fotografen så rammen, og ventet på det perfekte øyeblikket og øyeblikket kom da en endre herremann kom spankulerende forbi:


Jenta som hadde kurset var utrolig dyktig og inspirerende, og selv om jeg bare er en hobbyfotograf var det utrolig morsomt og lære mer om teorien bak de virkelige gode bildene. Under ser dere noen av bildene jeg tok i etterkant av kurset. Vi ble delt inn i grupper, og fikk to timer å ta bilder på som skulle passe under seks ulike kategorier. Kjempeartig!
Én kommentar

A

06.09.2013 kl.13:46

For noen fine bilder du har tatt :)

Men. En liten ting jeg lurte på. Var ikke han gutten litt ung for å røyke? Eller er det bare meg som har blitt veeeldig gammel..?

Skriv en ny kommentar

MARI

MARI

22, Melhus

Jeg er en livsglad og kreativ trønderbart med glimt i øyet og mark i ræva. Bor i Australia med min fantastiske kjæreste, Steven. Her tar jeg en bachelor i marketing and management. Er ellers glad i trening, latter, håndarbeid, reising, matlaging, familie og venner. -"Ikke se deg tilbake om det ikke er for å lære, livet er en klatretur, og utsikten er fantastisk! "-

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits