Living the dream - utenlandsstudier i Australia

Bagasjen er pakket, det er sommerfulger i magen og du er klart til å realisere drømmen du alltid har hatt: studier i utlandet. Oppigjennom årene har du har blitt matet med filmer som American Pie, Old School og Spring Breakers og vet akkurat hva du gåt til. Enorme collegefester, øl fra røde plastikkopper, beer pong, nakne og heite mennesker, masse flørting, fest og morro. De gangene du ikke er på en enorm collegefest skal du surfe og nyte tiden på stranda. Kanskje spille litt volleyball og få litt farge på skrotten. Alle vet jo at solen alltid skinner her i vakre Australia! Eller?

Etter min tid her i Australia har jeg tenkt å knuse disse ideaistiske teoriene en gang for alle. Sorry for breaking it to you, but...... :

Det er et flust at temafester
Fester er det ikke mangel på. Problemet er bare at du må velge mellom enten å være kjedelig og bestå i fag eller være kul og dra på fester. Jeg valgte førstnevnte. Jeg har kun vært på èn temafest iløpet av mine to semestre her i Australia og det var en mexicansk tequilefest. Jeg hadde til og med investert i en sombreo for anledningen. Det endte med at jeg kyssa en gutt med turban (aldri gjort det før, så nå kan jeg tick that box from the bucket list), fikk påtegnet en snurrebart med sprittusj og ble kastet ut. Jeg var ikke full altså. Det var bare øyelokkene mine som insisterte på å være halvveis lukket. Tequila gjør dette mot meg hver gang. Dumme tequila. Hvem er det som kaster ut en trønder med en diger sombreo, påtegnet bart og øynene lukket som i tillegg snøvler på gebrokken engelsk at hun ikke er bittelitt full en gang? Fortsatt en gåte for meg. 


Været er så fantastisk
Nei. Det er ikke fantastisk. Det har regnet og blåst tre uker i strekk. Eneste forskjellen fra hjemme er at husene her er dårligere isolert, så man kjenner vinden og kulden like godt inne som ute. Jeg har lest til eksamen med tre pledd, et par ullsokker og en topplue.

Guttene er deiligere
Joda. De skal ha det. På grunn av surfing (store muskler) og solen (sjokoladefarget hud) ser de bra ut. Jeg hater å være budbringeren som forteller dere dette, men menn er menn uansett hvor enn i verden du er. De fiser, glemmer å trekke opp etter de har vært på do og forlater kjønnshår i vasken uten å skylle de bort. Her om dagen feis Steven på hånda mi. Jeg lå helt tett inntil han fordi det var så kaldt (les punkt over), ante fred og ingen fare og plutselig så feis han. En svær mannefis rett på hånda mi. I tillegg lot han som ingenting. Seriously? Idyllen om den perfekte mann er nå over og forbli.
Du vokser som et individ, både personlig og profesjonelt
Jeg skal hilse deg og si at jeg ikke akkurat føler at jeg vokser hverken på det ene eller andre her jeg sitter å river meg i håret og banner over språkbarrierer og økonomiske problemstillinger i agrikulturen i Australia. Å studere i seg selv er vanskelig. Det er en omstilling, og det tar tid å komme over studiesjokket (det er iallefall det jeg har hørt. Jeg har ikke kommet over det sjokket enda). Å studere på et annet språk er, om mulig, enda vanskeligere. Bare så dere har det klinkende klart.

Du kan surfe
Ja, hadde det bare vært så enkelt. Å reise seg opp på brettet og se kul ut er enklere sagt enn gjort. Jeg ender alltid opp med hue ned i vannet, svelge halve sjøen og bikinitrusa flytende et annet sted rundt. Jeg prøver å lete etter bikinitrusa mi så diskre som mulig, men den vinterbleike trønderrumpa mi lyser opp hele stranda og alle snur seg etter meg og ler. FAIL.

Det er et fantastisk dyreliv her
Ja, det skal være sikkert og visst. Nevnte jeg at 9 av 10 dyr som lever i Australia kan drepe deg? 

GOD TUR, OG LYKKE TIL MED STUDIENE! 

#studier #studeriutlandet #utland #overseas #studyabroad #utlandsstudier #reise #utveksling #Australia

3 kommentarer

Nong

19.09.2013 kl.08:19

så utrolig koselg! jeg har også lyst, men tør ikke siden jeg er kjempe i engelsk :(

Inga

20.09.2013 kl.02:03

Haha! Kjempebra skrevet, men kanskje ikke det jeg skulle ha lest etter å ha skrevet ut søknaden om å få reise på utveksling til UCLA..

Therese

22.09.2013 kl.22:59

Mari, jeg ler så jeg griner av deg!:p takk skal du ha for å ha gjort søndagskvelden min hakket morsommere:D Håper du har det fint der down under og at du koser deg masse:)

Skriv en ny kommentar

MARI

MARI

22, Melhus

Jeg er en livsglad og kreativ trønderbart med glimt i øyet og mark i ræva. Bor i Australia med min fantastiske kjæreste, Steven. Her tar jeg en bachelor i marketing and management. Er ellers glad i trening, latter, håndarbeid, reising, matlaging, familie og venner. -"Ikke se deg tilbake om det ikke er for å lære, livet er en klatretur, og utsikten er fantastisk! "-

Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits